Als u het glas van uw VELUX dakraam wilt laten vervangen, kunt u bij Dakraam Garant kiezen uit vijf soorten glas.
Uiteraard allemaal van VELUX, zodat kwaliteit en duurzaamheid verzekerd zijn:

  • VELUX Energiebalans glas (-50)

Dit is het standaard glas van VELUX dakramen. Dit glas heeft een uitstekende balans tussen isolerende eigenschappen enerzijds, en doorlating van zonnewarmte anderzijds.

  • VELUX veiligheidsglas (-70)

De veiligheidsbeglazing van VELUX is voorzien van een gelaagde binnen ruit. Hierdoor worden scherven bij elkaar gehouden als het glas breekt. Een veilig idee voor slaap- en kinderkamers.

  • VELUX energiebesparend glas (-60)

Met de isolerende kwaliteiten van dit VELUX glas is uitstekende energie-efficiëntie verzekerd. Bovendien is dit glas geluidsisolerend én voorzien van easy-to-clean coating.

  • VELUX Triple glas (-66)

Dit glas van VELUX biedt maximale isolatiewaarden, perfect voor het ‘passiefhuis’. De buitenzijde is tevens voorzien van antidauw- en easy-to-clean coating.

  • VELUX diffuus glas (-34)

Diffuus glas wordt ook welk melk- of matglas of ornamentsglas genoemd. Dit is uitermate geschikt voor badkamers en andere ruimten waar privacy gewenst is. Het VELUX matglas met gelaagde binnen ruit voorkomt ongewenst inkijk, maar laat voldoende daglicht binnen.

VELUX dakraam van vóór 2001?

Bovenstaande glassoorten zijn geschikt voor de nieuwe VELUX dakramen. Aan het typeplaatje aan de kopse kant van het tuimelgedeelte kunt u zien welke generatie VELUX dakraam het betreft. Als uw dakraam ouder is dan 2001, kan het glas 16 mm dik zijn. Dit komt alleen voor bij de types waarbij géén letters in de maatcode staan.

Lees in dat geval hier de mogelijkheden voor het laten vervangen van het VELUX glas.

Velux product coderingen systeem

Voorbereiding

Alle type VELUX dakramen die geproduceerd zijn na 1968 zijn voorzien van een VELUX typeplaatje. Het typeplaatje geeft alle informatie over het VELUX dakraam weer. Het typeplaatje zit op de kopse kant van het draaiend gedeelte bevestigd achter de ventilatieklep van het VELUX dakraam. Neem de gegevens van het VELUX typeplaatje over. Deze heeft u nodig als u het VELUX glas of VELUX dakraam wil laten vervangen of tips voor onderhoud wil vinden.
Dien hier een verzoek in tot service bij Dakraam Garant.

Waarom Dakraam Garant

  • Garantie – 10 jaar garantie

  • Service – snel en flexibel

  • Kwaliteit – wij werken uitsluitend met de beste materialen

  • Advies – wij denken graag met u mee

  • Prettig – wij werken altijd netjes; we zijn bij u te gast!

Wilt u meer weten over Dakraam Garant? Neem dan een kijkje op onze over ons pagina.
Benieuwd hoe u het beste uw dakraam kunt onderhouden? Bekijk onze 6 gouden tips voor dakraam onderhoud!

Laatste dakraam projecten