Bent u op zoek naar een raam dat erg makkelijk is in gebruik? Dan is een VELUX tuimelvenster de juiste keuze voor u. Vooral wanneer u een donkere kamer of een laag plafond heeft, raden wij een VELUX tuimelvenster aan.

Verkrijgbaar in kunststof en grenen in veel verschillende afmetingen

Het VELUX tuimelvenster is te verkrijgen in GGL wit afgelakt grenen / blank grenen of vochtbestendige polyurethaan (kunststof) variant (GGU 00–). VELUX tuimelvensters kunnen toegepast worden in dakhellingen tussen de 15° en 90°. De VELUX tuimelvensters zijn aantrekkelijk geprijsd en vooral praktisch. De bedieningshandgreep is over de gehele breedte van het VELUX dakraam aan de bovenzijde gepositioneerd. Je hebt hierdoor genoeg ruimte om direct de bediening van uw VELUX dakraam te openen en te sluiten.

Hier een korte video van VELUX dakramen in ‘How Do They Do It?’

Product eigenschappen VELUX dakraam tuimelvenster:

 • Het VELUX dakraam is voorzien van een vensterbrede bedieningsgreep annex ventilatieklep, deze zit aan de bovenzijde van het VELUX dakraam.

 • Het VELUX dakraam scharniert in het midden en kan 180° rondom de as getuimeld worden voor eenvoudige en veilige reiniging van het glas en het VELUX dakraam.

 • U hoeft de bedieningsgreep slechts 1 klik te openen om te ventileren zonder het VELUX dakraam zelf te openen.

 • Geschikt voor dakhellingen van 15°-90°

 • De standaard GGL grenen uitvoering is voorzien van 100% dekkende witte acryllak op waterbasis NCS S0500-n

 • Voeg VELUX raamdecoratie, zonwering of rolluiken toe voor nog meer comfort, betere isolatie en minder energieverbruik.

Voordelen van een VELUX tuimelvenster

Een VELUX tuimelvenster is niet alleen een dakraam dat handig is in gebruik, het heeft nog veel extra voordelen:

 • Door de handige bedieningshandgreep bedient u gemakkelijk het dakraam. De handgreep is namelijk over de gehele breedte aan de bovenzijde gepositioneerd. Hierdoor kunt u gemakkelijk op elk moment het raam even open zetten voor wat frisse lucht.
 • Veel van onze tuimelvensters zijn voorzien van een geïntegreerde ventilatieklep. Hierdoor is het niet eens nodig om het raam te openen om de ruimte te ventileren. Perfect voor op regenachtige dagen! Hierdoor is het ook geen probleem als u meubels onder het dakraam heeft staan.
 • Doordat u deze VELUX dakramen tot 180° om hun as kan roteren, kunt u ze gemakkelijk schoonmaken. U hoeft dus niet helemaal op het dak te klimmen om de buitenruit van uw nieuwe dakraam te lappen.

Hoe maak ik het tuimelvenster schoon?

U maakt gemakkelijk en in een handomdraai zelf uw nieuwe dakraam schoon. Zorg er eerst voor dat u meubels onder het dakraam verplaatst. Vervolgens opent u het raam en draait u het raam 90°. Nu kunt u gemakkelijk de buitenruit schoonmaken. Vergeet niet eens in de zoveel tijd om het ventilatierooster te reinigen.

VELUX tuimelvenster GGU1

Een kunststof tuimelvenster of een grenen exemplaar?

In ons assortiment vindt u tuimelvensters van kunststof en grenen. Maar wat past het beste bij uw situatie?

 • Een kunststof dakraam is wat prijziger dan een grenenhouten tuimelvenster (ongeveer €30 tot €80 meer), maar u krijgt er wel een onderhoudsarm dakraam voor terug. Vergeet niet om het raam schoon te houden en de scharnieren te smeren. Vooral wanneer u een nieuw dakraam wil plaatsen in een vochtige ruimte, is een kunststof tuimelvenster perfect.
 • Bent u liever wat goedkoper uit? Ga dan voor een grenenhouten dakraam. Deze dakramen zijn wat goedkoper én geven uw woning een klassieke uitstraling. Kiest u voor een grenenhouten tuimelvenster met witte aflak of juist een blank grenen dakraam?
VELUX dakraam geplaatst door Dakraam Garant

Koop uw VELUX tuimelvenster bij Dakraam Garant

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw woning voor het plaatsen of vervangen van een VELUX tuimelvenster? Of wilt u direct een nieuw dakraam kopen? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag! We bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor uw woning. We kijken samen welk tuimelvenster bij uw budget en stijl past.

Wilt u uw nieuwe tuimelvenster laten monteren? Dat is geen probleem. Onze ervaren monteurs kunnen vakkundig nieuwe dakramen monteren. Door te kiezen voor onze vakkundige montage weet u ook zeker dat uw nieuwe VELUX dakraam op de juiste manier geplaatst wordt.

Waarom Dakraam Garant

 • Garantie – 10 jaar garantie

 • Service – snel en flexibel

 • Kwaliteit – wij werken uitsluitend met de beste materialen

 • Advies – wij denken graag met u mee

 • Prettig – wij werken altijd netjes; we zijn bij u te gast!

Wilt u meer weten over Dakraam Garant? Neem dan een kijkje op onze over ons pagina.
Benieuwd hoe u het beste uw dakraam kunt onderhouden? Bekijk onze 6 gouden tips voor dakraam onderhoud!

Laatste dakraam projecten