VELUX glas stuk? Wij van Dakraam Garant vervangen het glas van elk VELUX dakraam. De voordeligste oplossing én u krijgt er optimaal comfort voor terug!

Een VELUX dakraam gaat jarenlang mee. Het raamwerk kan zelfs het glas overleven. Als het glas wazig (lek), gebarsten of gebroken is, maar het dakvenster zelf nog in prima conditie verkeert, dan hoeft u niet het complete dakraam te laten vervangen. U kunt ook alleen nieuw VELUX glas laten plaatsen!

Driedubbel voordeel

Het eerste voordeel van alleen glas laten vervangen, spreekt voor zich: het kost aanzienlijk minder dan een compleet nieuw VELUX dakraam laten plaatsen. Bovendien profiteert u direct van betere isolatie. Dat betekent extra comfort en óók nog eens minder stookkosten!

VELUX dakraam geplaatst door Dakraam Garant
VELUX dakraam geplaatst door Dakraam Garant

VELUX glas laten vervangen (oud VELUX dakraam)

Bij het vervangen van VELUX glas is het belangrijk om te weten hoe oud uw VELUX dakraam is. Als deze dateert van vóór 2001, dan kan de glasdikte 16 mm zijn. Dit komt alleen voor bij de types waarbij géén letters in de maatcode staan. De VELUX maatcode vindt u op het typeplaatje aan de kopse kant van het draaiende deel.

Kijk hier voor soorten VELUX glas bij oude VELUX dakvensters.

VELUX glas laten plaatsen (nieuw VELUX dakraam)

Als u uw VELUX dakraam heeft laten plaatsen in 2001 of later, dan is de glasdikte waarschijnlijk 24 mm. Hierbij kunt u het dakraamglas gewoon 1 op 1 laten vervangen door nieuw VELUX glas. In geval van glasschade kan uw dakvenster dan ook spoedig weer worden voorzien van nieuw glas.

Kijk hier voor soorten VELUX glas bij nieuwere VELUX dakvensters.

medewerker van Dakraam Garant die een dakraam aan het plaatsen is

Hoe vind ik welk type VELUX dakraam ik heb?

Alle type VELUX dakramen die geproduceerd zijn na 1968 zijn voorzien van een VELUX typeplaatje.
Het typeplaatje geeft alle informatie over het VELUX dakraam weer.

Het typeplaatje is zit op de kopse kant van het draaiend gedeelte bevestigd achter de ventilatieklep van het VELUX dakraam.
Neem de gegevens van het VELUX typeplaatje over. Deze heeft u nodig als u het VELUX glas of VELUX dakraam wil laten vervangen of tips voor onderhoud wil vinden.
Dien hier een verzoek in tot service bij Dakraam Garant.

Wanneer moet ik het VELUX glas laten vervangen?

Uw VELUX dakraam gaat natuurlijk niet voor altijd mee. Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat u uw VELUX glas moet laten vervangen. Beslaat uw raam aan de binnenzijde? Dan is het tijd om het glas te vervangen, want dan heeft u een glas lek. Hetzelfde geldt wanneer u aan de binnenkant van het raam water ziet liggen, u heeft dan een kapotte ruit. We kijken dan samen met u of we alleen het glas moeten vervangen, of het is nodig om het VELUX dakraam te laten vervangen. In overleg kiezen we het juiste glas voor uw type dakraam.

VELUX dakraam geplaatst door Dakraam Garant

Waarom is het zo belangrijk om het glas te vervangen?

Het glas wat in uw VELUX dakramen zit houdt het niet voor altijd vol. Het is daarom erg verstandig om het glas op tijd te vervangen. Er zijn namelijk een aantal goede redenen om glas te vervangen.

  • Nieuw isolatieglas zorgt, zoals de naam al zegt, voor een goede isolatie in uw woning.
  • Vooral wanneer u van enkelglas naar dubbel glas gaat, profiteert u van goede geluidswering.
  • Dubbel glas is ook dikker dan enkel glas, waardoor het een stuk veiliger is.

Kies de juiste beglazing

Het is belangrijk dat het nieuwe glas bij uw behoeften. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat u voor dubbele beglazing gaat. Hierdoor profiteert u van een betere isolatie en heeft u minder last van geluidsoverlast van buiten.

U kunt van alles kiezen, van isolatieglas tot zonwerend glas. Weet u niet zeker wat bij u, uw wensen en type dakraam past? We kunnen u als geen ander de juiste beglazing adviseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Waarom uw glas in uw VELUX dakramen laten vervangen door Dakraam Garant

Bij Dakraam Garant kunt u met een gerust hart uw VELUX dakraam laten vervangen. Onze ervaren monteurs weten precies hoe ze het glas van verschillende VELUX dakramen moeten vervangen. De montage of vervanging van uw oudere dakramen vindt plaats wanneer het u het beste uitkomt.

Heeft u vragen over het laten vervangen van VELUX glas?
Bel 0228 – 764 004 of mail naar info@dakraamgarant.nl

Waarom Dakraam Garant

  • Garantie – 10 jaar garantie

  • Service – snel en flexibel

  • Kwaliteit – wij werken uitsluitend met de beste materialen

  • Advies – wij denken graag met u mee

  • Prettig – wij werken altijd netjes; we zijn bij u te gast!

Wilt u meer weten over Dakraam Garant? Neem dan een kijkje op onze over ons pagina.
Benieuwd hoe u het beste uw dakraam kunt onderhouden? Bekijk onze 6 gouden tips voor dakraam onderhoud!

Laatste dakraam projecten