Het vervangen van dakramen in gebouwen beheerd door Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) is een project dat goed gepland en uitgevoerd moet worden om de kwaliteit en waarde van het vastgoed te behouden. Het vervangen van een dakraam vereist een zorgvuldige overweging van diverse factoren, waaronder de keuze van materialen, naleving van regelgeving en coördinatie tussen verschillende belanghebbenden. Dakraam Garant is de ervaren specialist die u hierbij helpt en het uit handen neemt.

Bij Dakraam Garant krijgt u:

  • Garantie: 10 jaar garantie op de montage

  • Kwaliteit: wij werken uitsluitend met de beste materialen

  • Service: snel, flexibel en schoon

  • Advies: wij denken graag met u mee

Identificeer de noodzaak van vervanging

Door regelmatige inspectie en onderhoud kunt u op tijd problemen identificeren. Denk hierbij aan lekkage, isolatieproblemen of beschadigingen. Het is cruciaal om deze problemen op tijd te identificeren voor het behoud van de kwaliteit van het gebouw en het comfort van de bewoners.

Verbetering van de energie-efficiëntie

Moderne dakramen bieden betere isolatie, wat kan leiden tot grote besparingen op de energiekosten. Vervanging van een dakraam is een duurzame investering die bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het gebouw.

medewerker van Dakraam Garant die een dakraam aan het plaatsen is

Regelgeving en vergunningen

Bij Dakraam Garant houden we altijd rekening met de lokale bouwvoorschriften en normen. Deze kunnen vereisten stellen aan de grootte, het type glas en de installatiemethode. Het is de verantwoordelijkheid van de VvE om vergunningen indien nodig aan te vragen. Wij zorgen voor de rest. 

Communicatie en planning

Het is belangrijk dat de bewoners vroegtijdig op de hoogte worden gesteld van de werkzaamheden. Geef ze genoeg informatie over de datum, tijd, impact en voordelen van het vervangen van de dakramen. Met een duidelijk tijdschema minimaliseert u de overlast voor de bewoners. Bij Dakraam Garant werken we altijd snel en flexibel, waardoor de bewoners zo min mogelijk last hebben van onze werkzaamheden.

VELUX dakraam geplaatst door Dakraam Garant

Voordelen van een nieuw VELUX dakraam:

  • Meer daglicht: De nieuwe generatie dakramen van VELUX bieden u meer daglicht. Ze hebben namelijk een groter glasoppervlak dan de oude generatie.

  • Hoge isolatiewaarde: Wanneer u uw oude dakraam vervangt met een nieuw VELUX dakraam, profiteert u van een verbeterde isolatiewaarde. Door de HR++ beglazing zorgen deze ramen voor betere isolatie.

  • Minder onderhoud: De nieuwe generatie dakramen gaat langer mee. Door de hoogwaardige afwerking zijn de ramen onderhoudsarm.

  • Luxe uitstraling: Een nieuw dakraam ziet er veel strakker en luxer uit dan uw oude dakraam dat aan vervanging toe is. Daarnaast profiteert u van optimaal bedieningsgemak en dus optimaal wooncomfort.

  • Voorkom gevolgschade: Wanneer u uw oude dakraam niet vervangt, kan er gevolgschade ontstaan. Het vocht kan namelijk in het dakbeschot geraken.

Kies voor de ervaring van Dakraam Garant

Wanneer u de dakramen bij uw gebouw wilt laten vervangen, is het verstandig om voor een partij te kiezen met een goede reputatie en ervaring. Bij Dakraam Garant weten we als geen ander hoe we de dakramen volgens de regelgeving moeten plaatsen. Wij denken graag met u mee en werken snel, flexibel en schoon. Daarnaast profiteert u ook van 10 jaar garantie op de montage.