Onderhoud Velux dakramen: de 6 gouden tips!

Zelfs kwaliteitsproducten als VELUX dakramen hebben onderhoud nodig. Lees hier hoe u maximaal plezier én rendement uit uw dakraam haalt.

Het begint uiteraard bij het schoonhouden van het glas, vooral de buitenkant. U reinigt dit het best zoals u met alle ramen doet: met een sopje voor het glas en een doekje om de rubbers af te nemen.

Hieronder volgen extra tips om uw VELUX dakraam in opperbeste conditie te houden. Kleine moeite, groot plezier!

Heeft u vragen over het onderhoud van uw VELUX dakraam?
Bel even naar 0228 – 764 004 of stuur ons een e-mail.

1. Vergrendelingschuiven
Nog even over het ramen lappen: hiervoor heeft elk VELUX tuimelvenster en VELUX uitzettuimelvenster speciale vergrendelingschuiven. Hiermee zet u het draaigedeelte van het dakraam vast. Dat werkt goed en veilig.

2. Ventileren: belangrijk!
Behalve de levensduur van uw dakraam is er nóg een reden om uw VELUX dakraam goed te onderhouden: het is belangrijke bron een ventilatie. Frisse lucht zorgt voor een goed binnenklimaat, dus minder gezondheidsklachten en geen schade door vocht en schimmel in huis. Kortom, een goed onderhouden dakvenster leidt tot een algeheel beter welzijn

3. Schilderen: houten dakraam
We blijven nog even aan de binnenkant. Heeft u een houten VELUX dakraam? Dit zijn normale kozijnen en moeten dus worden geschilderd. Net als al het andere houtwerk in en om uw woning. Staat netjes en voorkomt schade, schimmel en uiteindelijk lekkage.

4. Smeren: scharnieren
Op de grens van binnen en buiten komen we het scharnier en de sloten van uw Velux dakraam tegen. Deze blijven letterlijk gesmeerd lopen met zuurvrije vaseline. Velux heeft hier een speciale tube voor. Eens in de twee jaar smeren is voldoende. Bij dakramen jonger dan bouwjaar 2001 volstaat minder vaak smeren omdat hier geen ijzer op ijzer draait.

5. Controleren: gootstukken
Nu zijn we buiten! Tussen het Velux dakraam en de dakbedekking (meestal dakpannen) is een rand van circa drie tot zes centimeter vrijgelaten. Hierdoor loopt het vocht goed weg. Controleer regelmatig of bladeren en ander vastzittend vuil deze functie niet saboteren.

6. Vervangen: foamrand
Om opwaaiend stuifsneeuw buiten te houden, is een foamband aangebracht in de naad tussen de gootstukken en de dakpannen. Door alle weersinvloeden wordt deze op den duur broos en kan het loslaten. Check deze dus ook, als u toch al op dak bent voor het onderhoud. Nieuwe foam kunt u eenvoudig zelf aanbrengen.

Waarom Dakraam Garant

  • Garantie – 10 jaar garantie

  • Service – snel en flexibel

  • Kwaliteit – wij werken uitsluitend met de beste materialen

  • Advies – wij denken graag met u mee

  • Prettig – wij werken altijd netjes; we zijn bij u te gast!

Wilt u meer weten over Dakraam Garant? Neem dan een kijkje op onze over ons pagina.
Benieuwd hoe u het beste uw dakraam kunt onderhouden? Bekijk onze 6 gouden tips voor dakraam onderhoud!

Laatste dakraam projecten